Legislatie tractari si asistenta rutiera


Conform legii, sunt interzise tractari ale autovehiculelor fara numere de inmatriculare. Tractari in cazul acesta se fac doar pe platforma. Remorca folosita la tractari se supune tuturor conditiilor legii, conform articolului 85 din Codul Rutier – constituie infractiune:

(1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.

(2) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Tractari unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulatie în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Masinile care au nevoie de tractari trebuie sa fie inmatriculate, sa aiba taxele platite si verificarile efectuate, iar daca numerele sunt expirate tractari sunt interzise, fiind echivalentul conducerii unui vehicul fara numere.

Se impune transportul pe platforma in cazul in care masina tractata nu are avariile sau semnalizatoarele functionale. In cazul in care au fost avariate franele, e necesara utilizarea barii metalice de tractari.

In plus, un amanunt important e ca si in cazul tractarii, conducatorul masinii remorcate trebuie sa fie apt pentru a conduce, intelegand prin aceasta sa aiba permis in concordanta cu categoria masinii, sa nu fi consumat bauturi alcoolice sau droguri, sa fie major. Orice incalcare acestor obligatii e caz penal.

Tractare Auto Constanta

Rusell Towing Services va ofera servicii profesionale de tractare auto pe platforma, la preturi accesibile, inca din anul 2009. Venim in sprijinul dumneavoastra pentru a va asigura cele mai bune conditii de tractare, oferind in acelasi timp servicii de inalta calitate, disponibile

Articole recente

Adio concurenta neloiala in tractarile auto

Asistenta rutiera pe autostrada A2

Informatii legislatie tractari auto

Atentie la pirateria din tractarile auto

Importanta echiparii cu anvelope de iarna

Tractare pe autostrada A2

Contact