Informatii utile despre asistenta rutiera si tractarile auto


Programul RABLA 2015 a fost prelungit

Conform ORDIN Nr. 1551/2015 din 5 octombrie 2015 programul RABLA 2015 a fost prelungit. Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 609/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 209 din 30 martie 2015, se modifică după cum urmează: "data-limită pentru depunerea cererilor de decontare este 10 decembrie inclusiv a anului de desfăşurare a programului."


Echiparea cu anvelope de iarna

Prevederile cu privire la obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei intră în vigoare de la 1 noiembrie 2011, iar legiuitorul nu a prevăzut în mod expres un interval de timp în care autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă ci doar în cazurile mai sus menţionate (drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei). În concluzie, dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate nu depinde de o anumită perioadă de timp ci de condiţiile meteo, și anume drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.


Legislatie tractari auto

Masinile care au nevoie de tractari trebuie sa fie inmatriculate, sa aiba taxele platite si verificarile efectuate, iar daca numerele sunt expirate tractari sunt interzise, fiind echivalentul conducerii unui vehicul fara numere. Se impune transportul pe platforma in cazul in care masina tractata nu are avariile sau semnalizatoarele functionale. In cazul in care au fost avariate franele, e necesara utilizarea barii metalice de tractari. In plus, un amanunt important e ca si in cazul tractarii, conducatorul masinii remorcate trebuie sa fie apt pentru a conduce, intelegand prin aceasta sa aiba permis in concordanta cu categoria masinii, sa nu fi consumat bauturi alcoolice sau droguri, sa fie major. Orice incalcare acestor obligatii e caz penal.


Timbrul de mediu 2015

Desi a fost prezentat de-a lungul timpului sub diverse denumire precum taxa auto sau trimbrul de mediu, acesta taxa ramane in continuare o povara pentru toti romanii. Recomandarile Comisiei Europene in aceasta privinta sunt ca "taxele de inmatriculare" sa fie substituite cu impozite anuale, bazate pe criterii obiective precum emisiile poluante, si nu specificatii tehnice precum puterea, capacitatea cilindrica sau data de fabricatie/inmatriculare (adica varsta). Plata timbrului de mediu se face o singură dată, cu excepția vehiculelor scutite de la plată acestuia. Excepția o reprezintă vehiculele scutite de la plata taxei de timbru si vehiculele pentru care s-a plătit taxa de poluare / taxa auto / taxa de primムînmatriculare / taxa de mediu și nu a fost recuperata ulterior.


Piraterie in tractarile auto

In ultimii ani piata de tractari si asistenta rutiera din Romania a avut o crestere substantiala iar acest lucru a dus la aparitia unor oportunisti care ofera in mod ilegal servicii de asistenta rutiera. Aceste persoane nu numai ca nu respecta legea in vigoare dar in acelasi timp isi pun viata cat si siguranta bunurilor in pericol. Practic, orice sofer amator care detine un autoturism si o remorca-platforma poate transporta masini defecte ori avariate pe soselele romanesti. Din ce in ce mai multi chiar o fac. Si fac bani, pe cat de frumosi, pe atat de negri, din asta. Fara chitanta, fara factura. Fara niciun fel de autorizatie, fara atestat profesional.


Noul permis de conducere

Vom avea un nou sistem de permise. Începând de anul viitor, permisul de conducere va fi obligatoriu pentru mopede şi alte autovehicule ale căror proprietari sunt scutiţi în prezent de această obligaţie. Decizia a fost luată printr-un proiect de lege care va fi transmis Parlamentului spre adoptare. Din ianuarie, va fi introdus obligatoriu permis de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi, precum şi pentru motociclete A1 şi A2”, a declarat, la Guvern, Lucian Diniţă şeful Poliţiei Rutiere.


Tractare Auto Constanta

Rusell Towing Services va ofera servicii profesionale de tractare auto pe platforma, la preturi accesibile, inca din anul 2009. Venim in sprijinul dumneavoastra pentru a va asigura cele mai bune conditii de tractare, oferind in acelasi timp servicii de inalta calitate, disponibile

Articole recente

Adio concurenta neloiala in tractarile auto

Asistenta rutiera pe autostrada A2

Informatii legislatie tractari auto

Atentie la pirateria din tractarile auto

Importanta echiparii cu anvelope de iarna

Tractare pe autostrada A2

Contact