Timbrul de mediu 2015


Desi a fost prezentat de-a lungul timpului sub diverse denumire precum taxa auto sau trimbrul de mediu, acesta taxa ramane in continuare o povara pentru toti romanii. Recomandarile Comisiei Europene in aceasta privinta sunt ca "taxele de inmatriculare" sa fie substituite cu impozite anuale, bazate pe criterii obiective precum emisiile poluante, si nu specificatii tehnice precum puterea, capacitatea cilindrica sau data de fabricatie/inmatriculare (adica varsta). Plata timbrului de mediu se face o singură dată, cu excepția vehiculelor scutite de la plată acestuia. Excepția o reprezintă vehiculele scutite de la plata taxei de timbru si vehiculele pentru care s-a plătit taxa de poluare / taxa auto / taxa de primムînmatriculare / taxa de mediu și nu a fost recuperata ulterior.

Un exemplu de bune practici la nivelul UE reprezinta renuntarea la impozitarea autoturismelor in functie de capacitatea cilindrica, in cazul unor tari precum Irlanda, Marea Britanie sau Luxemburg, si trecerea catre un impozit bazat pe emisiile de CO2. Alte state precum Germania sau Portugalia au inclus factorul emisiilor poluante in calculul impozitului auto, alaturi de capacitatea cilindrica.

In toate cazurile mentionate, trecerea la un nou impozit s-a facut treptat, aplicandu-se in paralel sistemele de impozitare vechi si noi. Astfel, posesorii de autoturisme de la momentul schimbarii modului de calcul al impozitului nu au fost direct afectati, impozitul nou aplicandu-se doar masinilor inmatriculate dupa acea data.

Tractare Auto Constanta

Rusell Towing Services va ofera servicii profesionale de tractare auto pe platforma, la preturi accesibile, inca din anul 2009. Venim in sprijinul dumneavoastra pentru a va asigura cele mai bune conditii de tractare, oferind in acelasi timp servicii de inalta calitate, disponibile

Articole recente

Adio concurenta neloiala in tractarile auto

Asistenta rutiera pe autostrada A2

Informatii legislatie tractari auto

Atentie la pirateria din tractarile auto

Importanta echiparii cu anvelope de iarna

Tractare pe autostrada A2

Contact